UA-198433263-1 20 NİSAN 2023 KOÇ BURCUNDA HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI UA-198433263-1
top of page

20 NİSAN 2023 KOÇ BURCUNDA HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI


Merhabalar Hepinize

2023 yılının ilk tutulmasını İstanbul saatiyle 7:12 de yükseleni Boğa burcunda 29 derece koç burcunda haritanınsa 6 ve 12.ci akslarında bir hibrit Güneş tutulması yaşayacağız.

Güneş tutulmasının ışıkları Dünya üzerine bazı yerlere Tam olarak yansır, bazı bölgelere Halkalı olarak yansır. Buna da Hibrit tutulma diyoruz ama Hibrit tutulma çok fazla meydana gelmez. Nadir meydana gelir.

Tutulmalar astrolojik olarak yorumlarda ve öngörü yapma tekniklerinde oldukça önemli yer tutar. Çünkü her birimizin hayatlarında ve dünya üzerinde önemli gelişmelere ve olaylara ışık tutacak konuları bize verir.

29 Derece Koç burcunda olan bu Güneş tutulmasının Saros numarası 129. Daha önceki yıllara baktığımızda ise 25 haziran 1964, 18 Mart 1969, 6 Temmuz 1982, 29 Mart 1987, 16 Temmuz 2000, 8 Nisan 2005, 27 Temmuz 2018, bir sonraki ise 7 Ağustos 2036 yılında oluşacak.

Bu dönemlerde yaşanılan konularla ilgili durumlarda benzerlik görülebilir.

29 dereceler herzaman anaretik yani zorlayıcı etkiler barındırır. Astrolojik olarak Koç burcu konularında bir kapanma ve doyum noktasında olması itibariyle hem de yeni bir döneme geçiş arasındaki arada bir durumu bize verecektir.

Sistem bizden yeni bir şeye başlamadan önceki son çıkışta en hararetli, en yoğun ve gergin hali ile bize konuları sunacak ki ne kadarını anlayabildik, sindirebildiğimizle ilgili bizleri bir kontrol edecek.

Koç burcu konularında yöneticisinin Mars olması sebebiyle bir mücadele, savaş, hareket, gerginlik, karmaşa ,çatışmalar, isyanlar, patlamalar, ateşler, askeri hareketlilik beklenir.

Pluton ile olan Kare açısı ile de zaten bu dönüşümün çok da kolaylıkla olmayacağını söyleyebilirim.

Bizden istenilen konular her ne ise bunun için mücadele etmek, gerekirse savaşmamızın gerektiğini belirtmek isterim.

Yükselenin Boğa burcunda olması ise sahip olduklarım, değer verdiklerim bunlar hem maddi anlamda hem de manevi anlamda benim için önemli olanları korumak, savunmak adına bu uğurda mücadelemi nasıl vereceğim yine benim seçimlerime bağlı olarak hayatımda tezahür edecek.

Tutulmaya ise Jüpiter de oldukça yakın konumda dolayısıyla etkileri daha da büyütecek bir etkiye sahip olacaktır.

Hem bireysel anlamda hem de toplumsal olarak bize doğru gelmeyen ne varsa bu yaşam haklarımız olabilir, ben bunu böyle istiyorum diyebilmek belki de, ya da ben artık bunu böyle yaşamak istemiyorum gibi artık hayatlarımızda bizden taşan, patlayan, doyum noktasına gelen konularda bir baş kaldırış söz konusu olacaktır.

Pek tabi ki bu konuların ne yazık ki çok da sessiz, sakin ve uzlaşmacı bir tavırda olmasını beklemek mümkün olmayacak çünkü Mars yönetimindeki bu tutulma bize bunun yıkıcı, zorlayıcı bir şekilde olacağını söylüyor.

Mars ise Sirius sabit yıldızında olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda Satürn de Balık burcunda bu iki Gezegenin Su grubunda olması aslında çok da güzel bir şekilde çalışmazlar.

Mars zaten yengeç burcunda düşüktür. Su elementi duygusallıkla alakalıdır. Mars ise ateş elementidir. Birbirlerini bastırırlar enerjilerini doğru kullanamazlar. Dolayısıyla içe doğru büyüyen bir enerji oluşur. Pasif agresif bir tavırdan söz ediyorum.

Mars ile Satürn birbirlerine su üçgeni veriyorlar evet ama Mars'ın Yengeçteki yöneticisi Ay Koç burcunda , Satürn Balık yöneticisi Jüpiter Koç burcunda dolayısıyla ateş elementi yüksek oluyor.

Burası bize yangına körükle gitmek, fitili ateşlemek gibi durumları çağrıştırıyor.

Duygusal açıdan büyük bir çıkmaza girmek, duygusal taşkınlıklar ve galeyana gelmek oldukça mümkün görünüyor.

Hem Dünya açısından hem de kendi bireysel hayatlarımızda bir dönemin kapanışına şahit olacağız. Bu dönemin uzun bir süreci kapsadığını da bilmenizi isterim. Çünkü tutulmaların etkileri zamana yayılır.

Haritanın 6 ve 12 akslarında olması sağlık konularına da dikkat etmemiz gerektiğini bize söyler. Hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza özen göstermeliyiz.


Etkiler zorlayıcı olsa da her birimiz kendi payımıza düşeni yaşamadan bir sonraki aşamaya geçemeyeceğiz.

Hayatın bize sunduğu zorluklar karşısında kabule geçmek ve kurbana düşmek yerine çözüm aramak bir yetişkin modeline yakışan bir hareket olacaktır. Çünkü ancak küçük çocuklar her şeye mızmızlanır ve küserler.


Namaste





2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page