UA-198433263-1 8 ARALIK 2022 İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY UA-198433263-1
top of page

8 ARALIK 2022 İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY


Merhabalar Hepinize

Bugün İstanbul saatiyle 07:08 de Yükseleni Yay burcunda olan İkizler burcunda bir dolunay yaşayacağız.

Buradaki ana temanın iletişim odaklı olduğunu söylemek mümkün. İkizler burcu iletişim, bilgi toplamak, öğrenmek, düşünce şeklimiz, taşımak, taşımacılık, yolculukla ilgilidir. Yay burcuda tam karşıt aksında ve yani aslında İkizlerin topladığı bilgi, birikim, öğrenme, iletişim şeklini bir üst versiyona taşıyarak artık toplanılan bilgilerin sindirilmesi, anlaşılması bir felsefeye oturtulup yaşam biçimine dönüşmesi ve bilginin akademik anlamda öğretilmesi, aktarılması olarak da ifade etmek doğru olacaktır.

Özellikle 1 ve 7.ci akslar ilişkiler evi olarak nitelendirilir. 1.ci ev Koç burcu yönetiminde iken " Ben" kimliğini öne çıkarmak ve en nihayetinde 7.ci evde "Biz" bilinciyle birlikte olabilmeyi anlatır.

Dolayısıyla burada İlişkiler yönetimi, ilişki biçimimiz ve ilişkilerde ne kadar biz olabildiğimiz oldukça önemli rol oynar.

Tekamülsel yolculuklarda ilerleyebilmenin yolu insanlardan geçer. Bir araya geldiğimiz kişilerden aynalama yoluyla hayat yolculuğunda öğrenmemiz gereken ve kendimizde görmemiz gereken konuları anlamaya çalışırız.

7.evde gerçekleşen dolunayda Ay ile birlikte tam derecede kavuşmuş bir Mars görüyoruz. Demek ki duygusal anlamda mücadele etmemiz, eyleme geçmemiz durumlarla yüzleşeceğiz.

Sözel çatışmalara açık, hatta özellikle karşı tarafın bizi manipule edip kışkırtmasıyla ağzımızdan çıkacak sözlere hakim olamayabiliriz.

Sinirlerimizin ayarlarıyla çokça oynanabilir.

Elimizde pimi çekilmiş bir bomba ile şu önümüzdeki 10 gün boyunca dolaşabiliriz.

Trafikte kazaya, belaya açık durumlar olabilir.

Dolunayda konuların tam olarak görünür olduğunu ve artık muhatabın tam karşımızda olduğunu konular ve kişiler olacak anlamına gelir.

İkizler Burcunun yönetici Gezegeninin yani Merkür'ün Oğlak burcuna geçtiğini görüyoruz. Ve 11 Şubat'a kadarda burada kalacak.

Merkür'ün Oğlak burcunda yani Toprak elementinde olmasından dolayı düşüncelerimizde, konuşmalarımızda daha yere sağlam basan bir enerjide olacağımızı gösterir.

Bu Dolunayla birlikte demek ki ilişkilerimizdeki düşüncelerimizde daha net olacağımız, daha iş bitirici, daha somut , daha net konuşmalar yapacağımız bir zamanda olacağımızı gösterir.

Özellikle 1.ev bizim kendimizle ilgili olduğunu, bizi biz yapan hem fiziki hem içsel değerlerimizi vitrin olarak ortaya çıkardığımız, sunduğumuz yerdir.

Bu Dolunayla birlikte belli ki kendi özdeğerimizi daha çok fark etmemiz gerekiyor. İçimizdeki yaratıcı potansiyelimiz, yeteneğimiz eğer ki içinde bulunduğumuz ilişkiler içinde fark edilmiyorsa bu noktada ele almamız önemli bir konu var demek oluyor.

Sadece evlilik, sevgililik ilişkilerinde değil bütün ilişki modellerinde bu konuları sorgulamamız gerekir.

Ben bulunduğum bu ortamda bu ilişki modelinde ya da bulunduğum toplumda gerçekten kendimi tam olarak özgürce fikirlerimi, inançlarımı, hayat görüşümü, yaratıcılığımı, yeteneklerimi, projelerimi ortaya koyabiliyor muyum?

Bunu yapabilmek için yeteri özgüvene sahip miyim? Destekleniyor muyum? Yoksa baltalanıyor muyum? Fikirlerimin ve kararlarımın arkasında durabilecek kadar yeteri kadar cesur muyum?

Venüs 27 derece Yay da ve Galaktik Merkezde bulunuyor. Kolektif alandan bilgi almakla alakalıdır. Bu sabit yıldız 26 ve 27 derecelerde Yayda olduğunda Kaynaktan bilginin kolaylıkla akacağını ve bağlantıya geçileceği düşünülür.

Venüs de olması sebebiyle konu yine buraya çıkıyor. İlişkiler açısından değerimizi çokça sorgulayacağız. Aile ilişkisi olsun, ebeveyn olsun, sevgili, evlilik, iş, çocuklar her türlü ilişki modelinde çokça sorgulayacağız.

Pek tabi ki Venüs aşk, sevgi, özdeğer konuları harici maddi değerleri de anlatır. Dolasıyla maddi değerlerimizi de çokça önemseyeceğimiz, yaptığımız iş ile aldığımız parayı eş değer olup olmadığı ya da kazandıklarımızla hayat standartlarımız arasındaki çelişkilerde bunu oldukça sorgulayacağız.

Yay burcunun yükselende olduğunu hatırlayalım. Çok fazla sorgulama olacak. Hak, hukuk, adalet, ilişkiler, iş ilişkilerimiz, inançlarımız, inandıklarımız, değerlerimiz, özgürlük teması yoğun görünüyor.

Çatırdayan her şey bir şekilde müdahale edilmiyorsa kırılmaya mahkumdur.

Kopuşlar, bitişler, ayrılıklar yine bu dolunayda çok fazla olacak konular arasında.

Merkür Yayda iken düşüncelerimiz fazlaca dağınıktı belki de ama artık Merkür Oğlak seyri ile daha oturaklı, daha kararlı ve daha makul çözümler bulabileceğiz.

Bu konularla en çok kim yüzleşecek diye bakacak olursak tabi ki İkizler, Başaklar, Yaylar ve Balıklar olacak.

Dolunayların tamamlanma enerjisinde olduğunu biliyoruz. Çünkü konular artık görünür hale gelir, bizi muhataplarla karşı karşıya getirir ve gereken kozların kullanılması beklenir ki bir sonraki yeniay evresi için yeni başlangıçlara yer açılsın.

Kalbin aslında neyin doğru olduğunu biliyor çünkü bilgi sana kaynağından akıyor olacak. Ve zihnin de ise bu sefer tam ve net sağlam , kanıtlarınla bunu noktalayacaksın. Haklıysan korkma ve ilahi adalet senin için çalışıyor olacak.


Sonsuz Işık ve Sevgiyle


Namaste


6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page