UA-198433263-1 5 MAYIS 2023 AKREP BURCUNDA GÖLGELİ AY TUTULMASI UA-198433263-1
top of page

5 MAYIS 2023 AKREP BURCUNDA GÖLGELİ AY TUTULMASI


Herkese Merhabalar

İstanbul saatiyle 20:34 de Yükseleni Akrep olan yine 14 derece Zuben El Genubi sabit yıldızında bir Ay tutulması yaşayacağız.

Ay Tutulması teknik olarak baktığımızda, Ay, Dünya’nın gölgesi içine girer yani Güneş ile Dünya arasına girer. Ay, Dünya’nın gölgesi içine girdiği için ışık almadığından, ışığını yansıtamadığından Ay tutulması meydana gelir. Sadece Dolunay Evresinde Ay Tutulmasını gözlemleyebilirsiniz.

Akrep ve Boğa aksındaki bu tutulma Haritanın da 6.cı ve 12. evlerinde gerçekleşecek.

Enerji olarak da baktığımızda, Ay tutulmaları olayları bitiren enerjidir. Yani onu bir Dolunay gibi düşünün. Başlattığınız bir şeyin sonucuna varmanızı sağlar.

141 nolu Saros döngüsündeki bu tutulma daha önce 2 Nisan 1969, 24 Aralık 1973, 14 Nisan 1987, 4 Ocak 1992, 24 Nisan 2005, 15 Ocak 2010 tarihlerinde olmuş ve bir daha ki 26 Ocak 2028 tarihinde olacak. Buradaki tarihlerde yaşanılan olaylara benzer nitelikler bu tutulmada da görülebilir.


Akrep burcu yöneticisinin klasik olanı Mars iken Modern deki yönetici Plüton'dur. Ve her iki Gezegen kötücül, zorlayıcı temaları bize verir.

Akrep Burcunun 14 derecesi 2.dekanda olması Yılan akrep olarak geçer ve bir yılanın kabuğunu değiştirmesi gibi tamamen eskisinden sıyrılıp, yepyeni bir sürecin başlangıcını da bizlere sembolik olarak vermektedir.

Bu tutulma haritanın Günay Ay düğümü bendinde olacak ve Plutonun da Ay düğümlerine karesi olacak.

Güney Ay düğümü bendindeki tutulmalar kayıpları, bırakmaları, terk edişleri, bitişleri ve dolayısıyla da zorlu dönüşümleri verir.


Venüs- Neptün Karesi de var gökyüzünde bu süreçte ikili ilişkilerde dikkatli olunması gerekir. Aldanmalar, kandırılmalar, net olamama, yanlış kararlar alabilirsiniz.

Venüs maddi değerleri de gösterdiği için harcamalara dikkat etmek, yatırımlarınız konusunda yine yanlış seçimler yapabilirsiniz.

Estetik ve güzelleşme konularında da yine doğru bir zamanda değiliz.


Merkür Boğa da retro hareketinde olması kendi doğum haritasında Merkür retrosu olmayanlar kişileri olumsuz etkiler. Başak ve İkizler burcu yine bu dönemde zorlanırlar.

Mayıs ayının 16 itibariyle retro hareketinden çıkacak fakat kendi enerjisine dönmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Merkür retrodan yeni çıktığında gölgeli etkisi devam eder.

Anlaşmalar, sözleşme konularında veya elektronik alet almak isteyenler biraz daha beklemelerini tavsiye ederim.

Jüpiter ve Venüs arasında sekstil açı bulunuyor. Fakat her ikisi de rahat ettikleri yerde değiller. Dolayısıyla gelen fırsatların veya yeni karşılaşmaların bize yarar getireceğini söyleyemem. Özellikler Venüs'ün merkür yönetiminde bir burçta olması ve retroda olması da bu açıdan düşündürücü. Üstelik yine Venüs - Neptün karesi bizlere hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını, göz boyamalara, süslü sunumlara aldanmamız gereken zamanlarda olduğumuzu gösteriyor.

Sis bulutu dağılıp, Merkür retrodan çıktığında hüsran, hayal kırıklığı , pişmanlık,yaşanabilir.

Ay tutulmaları bizim duygu dünyamızı daha çok etkileyecektir dolayısıyla içimizde biriktirdiğimiz bize artık yük olan konular herneyse o konularla artık yüzleşmek ve gerçekten o duyguların esiri olmaktan artık vazgeçmek zorundayız.

Akrep burcu ruhani olanı, Boğa burcu ise madde dünyasını temsil ettiğinden bu iki dünya arasındaki dengeyi kurmak bu dönemde oldukça gündemimizi oluşturacak.

Sıkı sıkıya tutunduğumuz ne var? Hayatınızda hem yeni bir şeyler olsun isterken gerçekten yenisi için yer açabiliyor muyuz? Yoksa hala anlamsız bir şekilde toksik olanın zehrinden kendimizi alamıyor muyuz?

Bağımlılıklarımızın farkında mıyız? Elinizde olanın sizin için en iyisi olduğuna emin misiniz?

Gerçekten çaresiz misiniz yoksa çare " siz" misiniz?

Akrep, bizim en içimizde olanı, en derinlerde olanı bize anlatır. İçten içe sizi çürüten , eriten , yok eden , zehirleyen konuları bulup fark etmeniz gereken bir dönemden geçeceksiniz.

Sabit burçlar en çok etkiyi alacak olanlar. Özellikle Akrep, Boğa, Aslan ve Kovalar için önemli olacak.

Yoğun, çalkantılı, depresif, zorlayıcı etkilere sahip, akıl tutulması yaşatacak, bu da mı olacaktı, bunu da mı duyacaktık diyeceğimiz, gizli saklı konuların gün yüzüne çıkacağı, zehirlerin akıtılması, son hamlelerini yapmak için her türlü oyunu oynama enerjisi de yoğun görünüyor.

Bazen geri çekilmeyi bilmek gerekir ve bazen yenilgiyi kabul etmek gerekir. Gereksiz hırslarına kurban olanların artık hesaplarının kesilme zamanları geliyor.

Atıkların, arıtılma zamanlarına hoş geldiniz...


Sonsuz Işık ve Sevgiyle


Namaste ❤️







10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page